400 g pileceg belog mesa,mleka po potrebi,100 g slanine,150 g rendanog
kackavalja,1 casa kisele pavlake,3 kasike brasna,2 jajeta,1
sargarepa,so,biber,mesavina zacina,persun,malo margarina,prezle po
potrebi
Meso iseci na kocke,zaciniti,preliti mlekom i ostaviti 60 min da
odstoji.Za to vreme pomesati pavlaku sa jajima,dodati brasno,sve dobro
promesati pa sjediniti sa pripremljenim mesom.Kalup za srneca ledja
premazati margarinom,posuti prezlama pa obloziti listovima slanina
tako da jednim delom vire preko.Sipati smesu sa piletinom.Preko smese
poredjati sargarepu iseckanu na stapice i preklopiti krajevima
slanine.Posuti sa malo rendanog kackavalja i peci 40min na 170
stepeni.Kad se ispece,izvrnuti kalup,posuti rendanim kackavaljem i
zapeci nekoliko minuta u rerni.
Нема коментара:
Постави коментар