субота, 23. август 2014.

Pancerote

za testo:

250 ml mlake vode,1 dl mlakog mleka,1/2 dl ulja,20 g svezeg kvasca,1
kasika soli,1 kasicica secera,500 g brasna

za fil:

1 pavlaka,100 ml kecapa,250 g salame,250 g kackavalja,1 kasicica origana

Od svih sastojaka umesiti fino testo.Ostaviti da nadodje,da se udupli
volumen.Zatim testo podeliti na 8 loptica.Svaku lopticu rastanjiti
oklagijom velicine tanjira a debljine 5 mm.Na svaku polovinu naneti
salamu,kackavalj,kecap,pavlaku i origano.Preklopiti testo i pritisnuti
viljuskom kako bi zatvorili pancerote da prilikom przenja ne iscuri
fil.Ostaviti ih da odstoje 15 minuta prekrivene kuhinjskom
krpom.Prziti na zagrejanom ulju najpre sa jedne pa zatim sa druge
strane.

Нема коментара:

Постави коментар