250 g brasna,1/2 kocke svezeg kvasca,1 kasicica secera,1 kasicica
soli,1,5 dl mleka,50 g margarina,1 jaje,4 virsle
za premazivanje:1 jaje,1 kasika ulja,susam za posipanje
U posudu za mesenje staviti brasno,kvasac,secer,so,jaje i toplo mleko
pa zamesiti testo.Zatim dodati otopljen margarin.Prekriti krpom i
ostaviti da naraste.Nadoslo testo podeliti na 4 jufke,a zatim svaku
premesiti i ostaviti da odmori.Jufke razviti oklagijom i na svaku
staviti po 1 virslu.Uviti testo u rolnu,a zatim zaseci nozem na 4
mesta i spojiti krajeve tako da dobijete cvet.Cvetove redjati u pleh
oblozen pek-papirom i ostaviti 20 min da nadodju.Premazati cvetove
jajetom umucenim sa kasikom ulja,posuti susamom i peci u zagrejanoj
rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
soli,1,5 dl mleka,50 g margarina,1 jaje,4 virsle
za premazivanje:1 jaje,1 kasika ulja,susam za posipanje
U posudu za mesenje staviti brasno,kvasac,secer,so,jaje i toplo mleko
pa zamesiti testo.Zatim dodati otopljen margarin.Prekriti krpom i
ostaviti da naraste.Nadoslo testo podeliti na 4 jufke,a zatim svaku
premesiti i ostaviti da odmori.Jufke razviti oklagijom i na svaku
staviti po 1 virslu.Uviti testo u rolnu,a zatim zaseci nozem na 4
mesta i spojiti krajeve tako da dobijete cvet.Cvetove redjati u pleh
oblozen pek-papirom i ostaviti 20 min da nadodju.Premazati cvetove
jajetom umucenim sa kasikom ulja,posuti susamom i peci u zagrejanoj
rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар