недеља, 17. август 2014.

Kornet pogaca

1/2 kocke svezeg kvasca,1 kasicica soli,1 kasicica secera,1,5 soljica
mleka,3 jajeta,1 casa jogurta,250 g margarina,2 kasike ulja,500 g
brasna,susam za posipanje

U malo mleka razmutiti kvasac sa secerom i malo brasna i ostaviti da
nadodje.Umutiti 2 jajeta i belance pa dodati polovinu
brasna,ulje,so,jogurt,125 g omeksalog margarina i nadosli kvasac,pa
postepeno dodavajuci preostalo brasno umesiti glatko testo.Ostaviti ga
da nadodje.Testo podeliti na 5 jednakih jufki i jednu manju,pa svaku
razviti.Jedno po jedno razvijeno testo premazivati prostalim
margarinom i posuti brasnom pa ih slagati jednu preko druge.Potom
razviti jednu okruglu koru i iseci na 8 trouglova.Od trouglova praviti
kifle,a potom svaku preseci napola i sirim delom redjati ukrug,u uljem
podmazan okrugli pleh.Od manjeg dela testa (ostavljenog sa strane)
casicom izvaditi sedam krugova i od njih formirati cvet na sredini
pogace.Kad pogaca naraste,premazati je preostalim zumancetom i posuti
susamom.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар