понедељак, 18. август 2014.

Andjeoske suze

250 g brasna,1 kesica praska za pecivo,3 jajeta,200 g margarina,250 g
secera,2 kesice vanilin secera,2 kasike kakaoa,2 dl mleka,500 g
ociscenih visanja,1 soljica prezli,sok od jednog limuna

Brasno pomesati sa praskom za pecivo,dodati zumanca,razmucen
margarin,100 g secera,vanil secer,kakao i mleko pa dobro izmesati kako
bi se dobila ujednacena smesa.Pleh obloziti papirom za
pecenje,poredjati visnje,posuti ih sa 50 g secera i prezlama.Preko
visanja sipati smesu i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20
minuta.Posebno umutiti belanca sa preostalim secerom i limunovim
sokom.Umucena belanca sipati preko kore i vratiti u rernu da se pece
tacno 12 minuta.Izvaditi kolac iz sporeta i staviti u hladnu
prostoriju.Kad se malo prohladi,kolac staviti u frizider da se potpuno
ohladi i da se na povrsini pojave kapljice u vidu suza,po kojima je
kolac dobio ime.

Нема коментара:

Постави коментар