недеља, 17. март 2019.

Rizoto musaka



1 glavica crnog luka,300 g mlevenog mesa,200 g pirinca,1 casa kisele
pavlake,1 jaje,1 kasika margarina,1 kasicica aleve paprike,1 kasicica
bibera,1 kasika suvog biljnog zacina,1 kasika seckanog suvog
persuna,so,ulje

Pirinac obariti u slanoj vodi,ocediti,dodati margarin i promesati da se istopi.

Na zagrejanom ulju proprziti sitno seckan crni luk,zatim dodati
mleveno meso i dinstati 20-ak minuta.Pred kraj dinstanja dodati
zacine.

Okruglu posudu nauljiti pa rasporediti polovinu pirinca,zatim meso pa
staviti preostali pirinac.Umutiti kiselu pavlaku i jaje pa preliti
musaku.Posuti seckanim persunom i peci u zagrejanoj rerni na 200
stepeni dok ne porumeni.






Нема коментара:

Постави коментар