6 listova zelene salate,300 g mlevenog mesa,1 glavica crnog luka,150 g
mariniranih sampinjona,100 g pirinca,2 kasike griza,4 krompira,50 g
margarina,100 g kackavalja,1 jaje,1 kasika suvog biljnog zacina,1
kasicica bibera,1 kasicica ljute aleve paprike,so,ulje
Na zagrejanom ulju proprziti sitno seckan crni luk,zatim dodati
sampinjone i mleveno meso.Zaciniti po ukusu.Dinstati uz povremeno
dodavanje vode oko pola sata.Zatim skloniti sa sporeta i dodati
pirinac,griz i jaje.
Krompir skuvati,ocediti i ispasirati sa margarinom.Posoliti po ukusu.
U podmazanu posudu staviti tri lista zelene salate,zatim fil od mesa
pa prekriti preostalim listovima salate.Preko rasporediti pasirani
krompir pa posuti rendanim kackavaljem.
Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Нема коментара:
Постави коментар