четвртак, 7. март 2019.

Argentinski kolac od kukuruznog brasna sa umakom od narandze



2 jajeta,80 ml ulja,200 ml slatke pavlake,100 g kukuruznog brasna,100
g psenicnog brasna,100 g mlevenih badema,150 g secera,1 kesica praska
za pecivo,1 vanil secer

umak:

2 narandze,100 g secera,300 ml vode

Jaja,ulje i slatku pavlaku promesati zicom za mucenje.Zatim dodati
kukuruzno brasno,psenicno brasno,bademe,secer,pecivo i vanil secer.Sve
dobro sjediniti i sipati u pleh oblozen pek-papirom.Peci u zagrejanoj
rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Narandze oprati,iseci na kriske,sipati vodu i kuvati 15 minuta.Zatim
narandze usitniti stapnim mikserom,dodati secer i kuvati jos 10-ak
minuta.

Ohladjen kolac iseci na kocke i posluziti sa umakom od narandze i svezim vocem.




Нема коментара:

Постави коментар