3 tikvice,1 glavica crnog luka,100 g mariniranih sampinjona,1
sargarepa,100 g pirinca,100 g kackavalja,1 jaje,2 krompira,mesavina
suvog biljnog zacina,biber,ulje
Pirinac skuvati,ocediti i dok je jos topao dodati rendani kackavalj i
jaje.Zaciniti po ukusu i promesati.
Na zagrejanom ulju proprziti sitno seckan crni luk,dodati
sargarepu,sampinjone i zacine.Prziti jos 10-ak minuta pa skloniti sa
sporeta.
Krompir oljustiti i iseci na kolutove,tikvice iseci na tanke listove.
Kuglof podmazati uljem,pa poredjati tikvice.Sipati polovinu proprzenog
luka,zatim staviti pirinac,pa ostatak proprzenog luka.Preko poredjati
krompir pa preklopiti tikvicama.
Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.Sluziti sa
sezonskom salatom.
Нема коментара:
Постави коментар