testo:
200 g brasna,50 g maslaca,1 kasicica aleve paprike,1 kasicica soli,50 ml vode
fil:
200 g mlevenog mesa,1 glavica crnog luka,1 ljuta papricica, 100 ml
kecapa,so,biber,ulje
Pomesati brasno,so i alevu papriku.Dodati maslac,pa mesati dok se
maslac ne pretvori u mrvice.Zatim dodati vodu i umesiti testo.Podeliti
na 12 loptica i ostaviti da odstoje pola sata.
Na zagrejanom ulju proprziti sitno seckan crni luk,zatim dodati
papricicu i mleveno meso.Pred kraj dinstanja dodati kecap,so,biber i
krckati jos 5 minuta.
Svaku lopticu razviti u krug precnika 12 cm.N jednu polovinu staviti
kasiku fila,preklopiti i krajeve pritisnuti viljuskom.Redjati empanade
u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u rerni zagrejanoj na 200
stepeni oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар