800 g brasna,400 ml vode,200 ml mleka,1 kocka kvasca,1 kasicica secera,1 ravna kasicica soli,1 zumance,2 kasike ulja,susam
Kvasac pomesati sa malo mlake vode,kasicicom secera i 3 kasike brasna.Ostaviti da nadodje.U vecu posudu sipati ostatak brasna,ulje,mleko,vodu i nadosao kvasac.Testo dobro izraditi rukama i ostaviti da stoji 15-20 minuta.Rastanjiti testo na debljinu 1,5 do 2cm.Vecom casom vaditi pogacice i redjati ih u tepsiju preklapajuci ih jednu preko druge.Drugi krug pogacica redjati u obrnutom smeru.Ostaviti da stoji 15 min.Pre pecenja pogacu premazati zumancetom pomesanim sa kasikom ulja pa posuti susamom.Peci u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 15 minuta,zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peci jos 10-ak minuta.
Kvasac pomesati sa malo mlake vode,kasicicom secera i 3 kasike brasna.Ostaviti da nadodje.U vecu posudu sipati ostatak brasna,ulje,mleko,vodu i nadosao kvasac.Testo dobro izraditi rukama i ostaviti da stoji 15-20 minuta.Rastanjiti testo na debljinu 1,5 do 2cm.Vecom casom vaditi pogacice i redjati ih u tepsiju preklapajuci ih jednu preko druge.Drugi krug pogacica redjati u obrnutom smeru.Ostaviti da stoji 15 min.Pre pecenja pogacu premazati zumancetom pomesanim sa kasikom ulja pa posuti susamom.Peci u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 15 minuta,zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peci jos 10-ak minuta.
Нема коментара:
Постави коментар