четвртак, 10. април 2014.

Pileci stek sa pecurkama

500 g pileceg mesa,2 kasike brasna,1 glavica crnog luka,300 g
sampinjona,200 ml kisele pavlake,1 kasika senfa,100 ml belog vina,1
kocka za supu,1/2 kasicice secera,ulje,so,biber

Pileci stek iseci na parcad,staviti u dublji sud,zaciniti poprskati
uljem i ostaviti meso 1 h da upije zacine.Zatim isprziti meso i
ostaviti sa strane.Kocku za supu skuvati u litar vode.Prziti crni luk
na ulju,dodati sampinjone i kad se isprzi dodati brasno i malo
supe.Secer i belo vino pomesati sa senfom i dodati
sampinjonima.Promesati sipati ostatak supe i vratiti meso pa kuvati
pola sata.Zatim izvaditi meso,u sos dodati pavlaku,kuvati 5
minuta,skloniti sa sporeta,vratiti meso i i ostaviti da odstoji 30-ak
minuta.Sluziti uz rizoto ili pire krompir.

Нема коментара:

Постави коментар