четвртак, 10. април 2014.

Punjene pletenice

300 g brasna,120 ml mleka,1/2 kocke kvasca,50 ml vode,50 ml ulja,1
kasicica soli,1/2 kasicice secera,200 g salame,100 ml kecapa,150 g
kackavalja,1 zumance

U mlako mleko i vodu dodati kvasac,secer i kasicicu brasna.Ostaviti da
nadodje.U posudu sipati nadosao kvasac,ulje i so,zamesiti brasnom i
ostaviti 30 minuta da miruje.Izrendati salamu i kackavalj pa pomesati
sa kecapom.Rastanjiti testo,podeliti na 4 dela i svaki deo sa obe
strane seci da se formiraju trakice.Na sredini staviti fil i plesti
pletenice.Staviti u pleh oblozen papirom za pecenje,premazati
zumancetom i peci 20 min na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар