250 ml mleka,20 g kvasca,1 kasika secera + 1 kasicica za nadolazenje kvasca,prstohvat soli,3 kasike ulja,380 g brasna,eurokrem,secer u prahu
U mlako mleko staviti kvasac,kasicicu secera i kasicicu
brasna.Ostaviti na toplom da nadodje.U posudi sjediniti ulje i
secer,sipati mleko sa nadoslim kvascem.Brasnom zamesiti testom,pokriti krpom i ostaviti 20 minuta da nadodje.Nadoslo testo premesiti.Radnu povrsinu posuti brasnom i razvuci testo.Okruglom modlom vaditi krugove,na sredinu staviti kasicicu fila,preklopiti a ivice dobro pritisnuti viljuskom.Prziti na zagrejanom ulju i vaditi na ubrus.Posuti prah secerom.
U mlako mleko staviti kvasac,kasicicu secera i kasicicu
brasna.Ostaviti na toplom da nadodje.U posudi sjediniti ulje i
secer,sipati mleko sa nadoslim kvascem.Brasnom zamesiti testom,pokriti krpom i ostaviti 20 minuta da nadodje.Nadoslo testo premesiti.Radnu povrsinu posuti brasnom i razvuci testo.Okruglom modlom vaditi krugove,na sredinu staviti kasicicu fila,preklopiti a ivice dobro pritisnuti viljuskom.Prziti na zagrejanom ulju i vaditi na ubrus.Posuti prah secerom.
Нема коментара:
Постави коментар