500 g brasna,2 dl mleka.1 dl ulja,so,1 kasicica sirceta,1 kasicica griza,1/2 kocke svezeg kvasca,1 kasicica secera,200 g sampinjona,250 g salame,200 g kackavalja,150 ml kecapa,1 jaje,susam,origano
Sjediniti kvasac,1 dl mleka,secer i kasicicu brasna pa izmesati i
ostaviti da nadodje. U posudi sjediniti polovinu brasna,nadosao kvasac,ulje,sirce,1 dl mleka,griz i malo soli po ukusu pa promesati.Postepeno dodavati preostalo brasno i mesiti dok se ne dobije glatko testo.Ostaviti da nadodje.Nadoslo testo podeliti na dva dela.Svaku polovinu istanjiti oklagijom i oblikovati krug prema precniku tepsije.U sredinu staviti keramicku solju srednje velicine.Preko solje nanaeti testo.Testo premazati kecapom,rasporediti
po njemu polovinu salame,sampinjona,kackaval ja i posuti origanom.Zatim gornji deo testa koji prekriva solju unakrsno zaseci da bi se rascvetao pa krajeve presaviti preko fila a solju izvaditi.Presavijene krajeve testa premazati umucenim jajetom i posuti susamom.Od preostalog materijala oblikovati jos jednu picu.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Sjediniti kvasac,1 dl mleka,secer i kasicicu brasna pa izmesati i
ostaviti da nadodje. U posudi sjediniti polovinu brasna,nadosao kvasac,ulje,sirce,1 dl mleka,griz i malo soli po ukusu pa promesati.Postepeno dodavati preostalo brasno i mesiti dok se ne dobije glatko testo.Ostaviti da nadodje.Nadoslo testo podeliti na dva dela.Svaku polovinu istanjiti oklagijom i oblikovati krug prema precniku tepsije.U sredinu staviti keramicku solju srednje velicine.Preko solje nanaeti testo.Testo premazati kecapom,rasporediti
po njemu polovinu salame,sampinjona,kackaval
Нема коментара:
Постави коментар