уторак, 29. април 2014.

Lazne kiflice sa virslama

6 kora za pitu,5 virsli,3 dl jogurta,2 jajeta,0,5 dl ulja,1/2 praska za pecivo,3 ravne kasike griza,susam,so

U odgovarajucoj posudi umutiti jogurt,jaja,prasak za pecivo,ulje,griz i malo soli po ukusu.Jednu koru za pitu premazati pomocu kuhinjske cetke smesom od jogurta.Prekriti je drugom korom i premazati smesom.Staviti trecu koru i nju premazati.Zatim duz jednog kraja kore rasporediti dve cele i jednu polovinu virsle jednu do druge,pa kore pazljivo urolati.Oblikovanu rolnu iseci na pet jednakih delova.Na isti nacin od preostalog materijala oblikovati jos jednu rolnu i takodje je iseci.Pleh obloziti papirom za pecenje i poredjati u njega rolnice sa virslama.Premazati ih smesom od jogurta i posuti prepecenim susamom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

субота, 26. април 2014.

Pohovani luk na salati



za luk:

2-3 glavice crnog luka,malo mleka,100 g brasna,1 jaje,malo prezli,malo
kukuruznog brasna,prstohvat soli

za salatu:

1 veza rotkvica,3 sargarepe,2 kasike ulja,sok od 1 limuna,malo soli

Glavice luka iseci na kolutove.Svaki kolut raslojiti tako da u sebi
sadrzi bar 2-3 prstena,kako bi bio socniji.Kolutove potopite u
mleko,ostaviti da odstoje 15 min (ako je luk dosta ljut,onda drzati
malo duze).Zatim ih uvaljajte u brasno,razmuceno i posoljeno jaje,a
zatim u mesavinu prezli i kukuruznog brasna.Prziti na ulju,na umerenoj
vatri,sa svake strane po dva-tri minuta.

Salata:

Rotkvice i sargarepu ocistiti i iseci na stapice.U posudi izmesati
limunov sok,so i ulje.Kada se sastojci sjedine dodati pripremljene
rotkvice i sargarepu i dobro izmesati.

субота, 12. април 2014.

Kobasice orli

4 kobasice,2-3 kasike brasna,1 jaje,1,5 kasika praska za pecivo,200 ml piva,ulje,so

Kobasice iseci na kolutove.U dublji tanjir staviti brasno,dodati jaje,so,prasak za pecivo,pivo pa umutiti zicom dok se masa ne sjedini.Kobasice uvaljati u brasno pa u smesu od piva i prziti na zagrejanom ulju.Vaditi kobasice na tanjir oblozen salvetama da upiju visak masnoce.

Magicne palacinke

8 palacinki,250 g sampinjona,100 g kackavalja,1 jaje,200 g sunke,100 ml kisele pavlake,1 glavica crnog luka,malo ulja,1 kasika brasna,soli i bibera po ukusu

Prziti sitno seckan crni luk,dodati sampinjone,sunku i zacine.Jaje umutiti sa pavlakom i brasnom pa polovinu smese pomesati sa isprzenim crnim lukom i sampinjonima.Na svaku palacinku naneti fil i uviti.Palacinke poredjati u podmazan sud,preliti preostalom smesom od pavlake i posuti rendanim kackavaljem.Peci 15 minuta na 200 stepeni.

Sarene slane palacinke

10 palacinki,1 glavica zelene salate,300 g pileceg belog mesa,200 ml majoneza sa ukusom krastavca,200 g kupusa,4 krompira,ulje,so,biber

Isprziiti belo meso,krompir iseci na stapice i isprziti pomfrit a
kupus izrendati i zaciniti.Na svaku palacinku staviti list zelene
salate,premazati majonezom i preko rasporediti malo mesa,kupusa i pomfrita.Uviti palacinke i posluziti.

Ekspres pita

14 kasika brasna,1 pecivo,150 ml ulja,1 kasicica soli,4 jajeta,1 casa mleka ili jogurta,100 g spanaca,100 g salame,100 g kackavalja,susam

Pomesati brasno,pecivo i so pa dodati ulje i mleko,kad se masa sjedini dodati zumanca i uz stalno mesanje umutiti glatku masu (ne mutiti mikserom).Dodati seckan spanac,salamu i kackavalj pa umesati sneg od belanaca. Posuti susamom i peci 25 minuta na 180 stepeni.

Punjene pecurke

pakovanje sampinjona,100 g pirinca,200 g sunke,200 g kackavalja,1/2 case kisele pavlake

Skuvati pirinac pa ga ocediti.Dodati sunku iseckanu na kockice i pavlaku.Izmesati,dodati zacine po zelji i napuniti pecurke.Posuti ih rendanim kackavaljem i zapeci u rerni.

петак, 11. април 2014.

Kolac sa jabukama

200 ml ulja,200 g secera,4 jajeta,1 limun,1 kesica praska za
pecivo,250 g brasna,2 kasike griza,1 kg jabuka (oljustenih i
narendanih),200 g slaga

Umutiti belanca sa secerom,dodati jedno po jedno zumance sve vreme muteci.Zatim dodati ulje,sok od limuna i brasno pomesano s praskom za pecivo.U podmazan pleh sipati smesu,odozgo poredjati jabuke pa ih posuti grizom.Peci 10 minuta na 200 stepeni,a zatim nastavitI na 180.Prohladjen kolac premazati umucenim slagom.

Mafini sa jabukama

2 jajeta,250 ml jogurta,150 g secera,1 kesica vanilin secer,75 ml ulja,2 jabuke,250 g brasna,1 kesica praska za pecivo,1/2 kesice cimeta

Jabuke oljustite i iseckajte na listice.Umutite jaja,secer,vanilin
secer,jogurt i ulje,pa kad se sve sjedini,sipajte brasno,pecivo i cimet.Mutite dok se masa ne ujednaci pa umesajte listice jabuka.Smesu sipajte u kalupe za mafine.Pecite 30 minuta na 180 stepeni.

Vocne rolat tortice

4 jajeta,4 kasike secera,4 kasike brasna,1/2 kesice praska za
pecivo,200 ml slatke pavlake,dzem od jagoda,2 mandarine

Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca i lepo sjediniti.Na kraju dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo.Smesu sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.Gotovu koru uviti u vlaznu krpu i ostaviti da se ohladi.Ohladjenu koru razviti pa premazati dzemom od jagoda i tankim slojem umucene slatke pavlake.Uviti rolat i ostaviti par sati da odstoji.Rolat iseci na parcad debljine 1 cm.Na svako parce staviti malo slatke pavlake pomocu sprica i ukrasiti mandarinama.

Kolac sa orasima

patispanj: 4 zumanca,8 kasika secera,1 soljica mleka,8 kasika brasna,1 kesica praska za pecivo,150 g margarina

fil: 2 soljice mleka,3 kasike secera,150 g mlevenih oraha

sam:4 belanca,10 kasika secera

Umutiti zumanca sa secerom,dodati mleko,zatim brasno pomesano sa praskom za pecivo.Margarin izgnjeciti viljuskom (treba da bude sobne temperature) pa dodati umucenoj smesi i sve lepo sjediniti.Sipati u pleh pblozen papirom za pecenje i peci na 200 stepeni.Kad se ohladi skinuti papir za pecenje. Fil: Mleko i secer prokuvati pa dodati orahe.Dobro izmesati i premazati patispanj. Umutiti belanca sa secerom,premazati preko fila i kratko zapeci u rerni.

Oblanda sa smokvama

400 g secera,250 g margarina,2,5 dl soka od pomorandze,200 g mlevenih oraha,200 g suvih smokvi,300 g mlevenog keksa,1 pomorandza,2 lista oblande

Istopiti margarin sa secerom,sokom i koricom pomorandze pa kuvati 10 minuta.Iseckati suvo voce,dodati plazmu i orahe pa sve sipati u vrelu smesu.Fil staviti izmedju dva lista oblande i ostaviti da se stegne.

Kokos zele fantazija

3 jaja,10 kasika secera,3,5 kasike brasna,1 kasika kakaoa,2 dl soka od narandze,2 kesice zelatina,2,5 dl mleka,1 vanilin secer,2,5 dl slatke pavlake,80 g kokosa,100 g cokolade

Umutiti belanca u cvrst sneg,dodati 3 kasike secera,zumanca,2 kasike brasna,kakao,promesati i ispeci koru.U sok od narandze dodati 2 kasike secera,kasiku zelatina i kuvati nekoliko minuta.Vruc sok preliti preko prohladjene kore i ostaviti da se ohladi.Sjediniti vanilin secer,5 kasika secera,0,5 dl mleka i 1,5 kasiku brasna pa skuvati u 2 dl mleka.Na kraju dodati kokos i promesati.Kad se krem ohladi dodati umucenu slatku pavlaku,ostatak zelatina pripremljen po uputstvu sa kesice.Sjediniti pa premazati koru.Posuti rendanom cokoladom i ukrasiti po zelji.

Jafa kuglice

1 kutija jafa keksa,100 g mlevene plazme,100 g izlomljene plazme,100 g margarina,malo soka od narandze,50 g crne cokolade

U odgovarajucu posudu pomesati seckanu jafu,mlevenu plazmu i izlomljenu plazmu,dodati sok i istopljen margarin.Od dobijene smese praviti kuglice i ostaviti u frizider da se stegnu.Cokoladu otopiti pa preliti kuglice.

Rolat sa keksom

za koru:

4 jaja,4 kasika secera,4 kasika brasna,1/2 kesice praska za
peciva,malo gustog soka (breskva ili kajsija)

za fil:

100 g margarina,150 g mlevene plazme,150 g secera u prahu,1 casa gustog soka,100 g slaga

Cvrsto umutiti belanca pa postepeno dodavati secer,neprestano muteci.Zatim dodati zumanca pa sve lepo sjediniti.Na kraju umesati brasno pomesano sa praskom za pecivo.Smesu sipatu u pleh oblozen papirom za pecenje peci 20 minuta na 200 stepeni.Koru uviti u vlaznu krpu i ostaviti tako da se hladi.Ohladjenu koru staviti na tacnu pa je na vise mesta izbockati viljuskom i natopiti casom gustog soka.Umutiti margarin sa secerom u prahu.Dodati keks i sok,sjediniti i premazati koru.Uviti u rolat pa premazati slagom.

Vocna poslastica

1 puding od vanile,5 kasika secera,500 ml mleka,150 g mlevene plazme,300 g jagoda,1 kesica slaga ili 1 dl slatke pavlake

Puding skuvati prema uputstvu i ostaviti da se ohladi.Umutiti slag pa pomesati sa ohladjenim pudingom.Sipati polovinu u ciniju,preko staviti keks i jagode pa ostatak pudinga.Ukrasiti po zelji.

Krem kocke sa bananama

1 puding od vanile,1/2 l mleka,8 kasika secera,3 dl slatke pavlake,10 g zelatina,2-3 banane,oko 100 g keksa za podlogu,malo rendane cokolade,1 kesica slaga

Puding i secer skuvati u mleku.Ostaviti da se ohladi.Zelatin staviti u 1 dl vode da nabubri pa posle 10-ak minuta ugrejati da se istopi.Slatku pavlaku umutiti,dodavati postepeno puding lagano muteci i na kraju sipati mlak otopljen zelatin.Sve dobro izmesati.Redjati keks,fil,banane,fil,slag,cokolada!

Rolat sa krem bananicama

250 g margarina,250 g secera u prahu,2 jaja,250 g mlevene plazme,2 lista oblande,8 krem bananica

Umutiti margarin sa secerom u prahu dodati jaja pa mutiti jos 5 minuta.Dodati mlevenu plazmu.Listove oblande uviti u vlaznu krpu.Listove oblande premazati filom,na svaku staviti po 4 bananice i uviti u rolat.

Desert sa malinama

1 puding od vanile,0,5 l mleka,5 kasika secera + 100 g secera,300 g malina,3 dl vode,1 kesica zelatina,1 kesica slaga

Maline posuti sa 100 g secera,naliti vodom i prokuvati pa dodati zelatin pripremljen prema uputstvu sa kesice.Puding skuvati u mleku sa secerom.U odgovarajuce cinije sipati puding,maline,puding i ukrasiti slagom.

Banana plazma rolat

300 g mlevene plazme,150 g margarina,100 g secera u prahu,200 ml mleka,3 krem bananice,2 banane
glazura:100 g cokolade,2 kasike secera,3 kasike mleka,50 g margarina

Pomesajte plazmu,secer u prahu,omeksali margarin i mleko.Toj smesi dodajte iseckane krem bananice.Od dobijene smese formirajte koru.Uz ivicu kore stavite banane i uvijte rolat.Prelijte glazurom i ostavite da se ohladi.

Banana kuglice

2 banane,200 g secera u prahu,200 g mlevenog keksa,200 g kokosa

Banane ispasirajte,dodajte secer u prahu,pa sve dobro izmesajte.Zatim ubacite polovinu kokosa i mleveni keks.Kad dobijete ujednacenu smesu,oblikujte kuglice pa ih uvaljajte u preostali kokos.

Hot-dog pitice

1/2 kg kora za pitu,300 g virsli,30 g senfa,3 jajeta,2 dl mleka,3 kasike brasna,1 dl ulja,200 g kackavalja,so,malo kecapa

Kore za pitu razmotati i iseci na polovine.Kackavalj izrendati na krupno rende,virsle poprecno iseci i premazati ih senfom.U posebnoj posudi umutiti jaja.Dodati mleko,brasno,ulje,kackavalj i sve polako sjediniti.Posoliti po ukusu.Polovinu kore premazati filom,staviti virslu na pocetak premazane kore i uviti u rolat.U podmazan pleh poredjati urolane pitice,premazati ih ostatkom fila,a zatim peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.Pecene pitice ostaviti da se prohlade,preliti ih kecapom i servirati po zelji.

Puzici sa dzemom

10 tankih kora za pitu,1 kocka svezeg kvasca,2,5 dl mleka,so,6 kasika brasna,100 g margarina,dzem,secer u prahu

U posudi sjediniti mlako mleko,kvasac,brasno,prstohvat soli i rendani margarin.Dobro umutiti da ne ostanu grudvice pa ostaviti da miruje 15 minuta.Uzeti jednu koru pa pomocu kuvarske cetkice premazati je smesom od kvasca.Zatim duz jedne stranice naneti dzem,urolati pa smotati u krug da se dobije izgled puza.Na isti nacin od preostalog materijala
oblikovati jos puzica.Tepsiju obloziti papirom za pecenje,poredjati puzice,premazati ih preostalom smesom od kvasca.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.Posuti secerom u prahu.

Pica cvet

500 g brasna,2 dl mleka.1 dl ulja,so,1 kasicica sirceta,1 kasicica griza,1/2 kocke svezeg kvasca,1 kasicica secera,200 g sampinjona,250 g salame,200 g kackavalja,150 ml kecapa,1 jaje,susam,origano

Sjediniti kvasac,1 dl mleka,secer i kasicicu brasna pa izmesati i
ostaviti da nadodje. U posudi sjediniti polovinu brasna,nadosao kvasac,ulje,sirce,1 dl mleka,griz i malo soli po ukusu pa promesati.Postepeno dodavati preostalo brasno i mesiti dok se ne dobije glatko testo.Ostaviti da nadodje.Nadoslo testo podeliti na dva dela.Svaku polovinu istanjiti oklagijom i oblikovati krug prema precniku tepsije.U sredinu staviti keramicku solju srednje velicine.Preko solje nanaeti testo.Testo premazati kecapom,rasporediti
po njemu polovinu salame,sampinjona,kackavalja i posuti origanom.Zatim gornji deo testa koji prekriva solju unakrsno zaseci da bi se rascvetao pa krajeve presaviti preko fila a solju izvaditi.Presavijene krajeve testa premazati umucenim jajetom i posuti susamom.Od preostalog materijala oblikovati jos jednu picu.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

четвртак, 10. април 2014.

Popaj ruzice

500 g kora za pitu,500 g spanaća,300 g sira,5 jaja,200 ml ulja,1 prašak za pecivo,soli po ukusu

Fil: 500 g spanaca ocistiti, iseckati, posoliti, iscediti i pomesati sa 300 g izmrvljenog sira, 5 jaja, 200 ml ulja i praskom za pecivo. Na radnu povrsinu staviti koru, preko nje fil, opet koru, i ponovo fil.Uviti u rolat.Postupak ponavljati dok se ne potrosi materijal.Rolate staviti u zamrzivac 2-3 sata.Nakon toga rolate iseci na parcad,poredjati u pleh oblozen papirom za pecenje.Na svako parce staviti po 1 kasicicu fila.Peci na 200 stepeni.

Punjeni jastucici

250 ml mleka,20 g kvasca,1 kasika secera + 1 kasicica za nadolazenje kvasca,prstohvat soli,3 kasike ulja,380 g brasna,eurokrem,secer u prahu

U mlako mleko staviti kvasac,kasicicu secera i kasicicu
brasna.Ostaviti na toplom da nadodje.U posudi sjediniti ulje i
secer,sipati mleko sa nadoslim kvascem.Brasnom zamesiti testom,pokriti krpom i ostaviti 20 minuta da nadodje.Nadoslo testo premesiti.Radnu povrsinu posuti brasnom i razvuci testo.Okruglom modlom vaditi krugove,na sredinu staviti kasicicu fila,preklopiti a ivice dobro pritisnuti viljuskom.Prziti na zagrejanom ulju i vaditi na ubrus.Posuti prah secerom.

Punjene pletenice

300 g brasna,120 ml mleka,1/2 kocke kvasca,50 ml vode,50 ml ulja,1
kasicica soli,1/2 kasicice secera,200 g salame,100 ml kecapa,150 g
kackavalja,1 zumance

U mlako mleko i vodu dodati kvasac,secer i kasicicu brasna.Ostaviti da
nadodje.U posudu sipati nadosao kvasac,ulje i so,zamesiti brasnom i
ostaviti 30 minuta da miruje.Izrendati salamu i kackavalj pa pomesati
sa kecapom.Rastanjiti testo,podeliti na 4 dela i svaki deo sa obe
strane seci da se formiraju trakice.Na sredini staviti fil i plesti
pletenice.Staviti u pleh oblozen papirom za pecenje,premazati
zumancetom i peci 20 min na 200 stepeni.

Rolat pita sa sirom

2 jajeta,2 dl jogurta,1 dl ulja,100 g brasna,1 kesica praska za
pecivo,500 g sira,so,pakovanje kora za pitu,susam

Umutitie jaja,jogurt,ulje,prasak za pecivo,brasno i so.Kore podelite na dva dela,za dva rolata.Ostavite sa strane 2 kasike fila,kojim cete premazati rolate.Svaku koru mazite filom,osim poslednje na koju cete staviti izmrvljeni sir pa urolajte.Na isti nacin pripremite jos jedan rolat.Rolate premazite filom koje ste ostavili sa strane i pospite susamom.Stavite ih u pleh oblozen papirom za pecenje i pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

Suncokret pogaca

800 g brasna,400 ml vode,200 ml mleka,1 kocka kvasca,1 kasicica secera,1 ravna kasicica soli,1 zumance,2 kasike ulja,susam

Kvasac pomesati sa malo mlake vode,kasicicom secera i 3 kasike brasna.Ostaviti da nadodje.U vecu posudu sipati ostatak brasna,ulje,mleko,vodu i nadosao kvasac.Testo dobro izraditi rukama i ostaviti da stoji 15-20 minuta.Rastanjiti testo na debljinu 1,5 do 2cm.Vecom casom vaditi pogacice i redjati ih u tepsiju preklapajuci ih jednu preko druge.Drugi krug pogacica redjati u obrnutom smeru.Ostaviti da stoji 15 min.Pre pecenja pogacu premazati zumancetom pomesanim sa kasikom ulja pa posuti susamom.Peci u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 15 minuta,zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peci jos 10-ak minuta.

Strudla sa makom

300 g brasna,150 g kisele pavlake,1 jaje,6 kasika mleka,5 kasika ulja,130 g secera,2 kesice vanilinog secera,kesica praska za pecivo,100 g mlevenog maka i 1 zumance

U posudi umutiti kiselu pavlaku sa jajetom,mlekom,uljem,80 g secera i vanilinim secerom.Dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo i zamesiti glatko testo.Testo rastanjiti oklagijom da dobije oblik pravougaonika.Prokuvati 50 g secera i 5 kasika vode,dodati samlevenom maku i dobro izmesati.Ovu masu premazati preko razvucene kore i uviti u rolat.Premazati zumancetom i peci oko pola sata na temperaturi od 180 stepeni.Gotovu strudlu iseci i posuti prah secerom.

Pileci stek sa pecurkama

500 g pileceg mesa,2 kasike brasna,1 glavica crnog luka,300 g
sampinjona,200 ml kisele pavlake,1 kasika senfa,100 ml belog vina,1
kocka za supu,1/2 kasicice secera,ulje,so,biber

Pileci stek iseci na parcad,staviti u dublji sud,zaciniti poprskati
uljem i ostaviti meso 1 h da upije zacine.Zatim isprziti meso i
ostaviti sa strane.Kocku za supu skuvati u litar vode.Prziti crni luk
na ulju,dodati sampinjone i kad se isprzi dodati brasno i malo
supe.Secer i belo vino pomesati sa senfom i dodati
sampinjonima.Promesati sipati ostatak supe i vratiti meso pa kuvati
pola sata.Zatim izvaditi meso,u sos dodati pavlaku,kuvati 5
minuta,skloniti sa sporeta,vratiti meso i i ostaviti da odstoji 30-ak
minuta.Sluziti uz rizoto ili pire krompir.

Beli trouglici

250 g keksa,125 g margarina,1 dl vode,1 soljica secera,100 g bele
cokolade,2 kasike ulja

Otopiti secer sa vodom,dodati margarin i 50 g izlomljene bele
cokolade.Na tihoj vatri mesati da se svi sastojci otope.Zatim dodati
izlomljen keks i dobro promesati.Trouglasti kalup obloziti alu-folijom
pa sipati smesu i lepo poravnati.Ostaviti na hladnom da se lepo
stegne.Na tihoj vatri otopiti preostalu cokoladu sa uljem.Izvrnuti
kalup i preliti glazurom.Kad se stegne iseci na parcad.

Brza vocna torta

vece pakovanje piskota,500 ml slatke pavlake,7 kasika secera u prahu,1 vanilin secer,300 g visanja,2 kesice slaga

Na tacni poredjati polovinu piskota.Umutiti pavlaku,secer i vanilin secer pa polovinu premazati preko piskota.Preko fila rasporediti visnje.Poredjati jos jedan red piskota pa premazati ostatkom fila.Umutiti slag,premazati tortu i ostaviit da odstoji nekoliko sati u frizideru.

Super jafa torta

kore:9 jaja,9 kasika secera,3 kasike brasna,18 kasika mlevenih oraha,1 prasak za pecivo

fil 1:500 ml mleka,2 pudinga od vanile,6 kasika secera,500 ml slatke pavlake

fil 2:250 g mlevenih oraha,2 soljice vrelog mleka (solje za crnu kafu),250 g margarina,100 g secera u prahu,3 stangle cokolade

ostalo:2 kesice krem slaga,200 ml mleka,3 kutije jafa keksa,200 ml soka od narandze,mrvice

Umutiti 3 jaja sa 3 kasike secera,dodati 1 kasiku brasna,6 kasika mlevenih oraha i 1/3 peciva.Peci koru 15 minuta na 200 stepeni.Na isti nacin ispeci jos dve kore.Za prvi fil skuvati puding u mleku sa secerom.Kad se ohladi dodati umucenu slatku pavlaku i sve zajedno umutiti.Za drugi fil orahe popariti mlekom,dodati cokoladu i mesati dok se ne istopi.Kad se ohladi dodati umucen margarin sa secerom.Filovati :kora,fil 2,jafa natopljena sokom,fil 1,kora,fil 2,jafa,fil 1,kora.Umutiti slag sa mlekom i premazati tortu.Posuti mrvicama.

Torta coko moko

kore:12 jaja,12 kasika secera,12 kasika brasna,12 kasika mlevenih oraha,750 ml cokoladnog mleka

fil 1:750 ml kisele pavlake,250 g secera u prahu,300 g mlevene plazme

fil 2:400 g slag krema,400 ml kisele vode

Umutiti 4 jaja sa 4 kasike secera,dodati 4 kasike brasna i 4 kasike oraha.Ispeci koru i kad se prohladi preliti sa 250 ml cokoladnog mleka.Na isti nacin ispeci jos dve kore. Za fil 1 umutiti pavlaku sa secerom u prahu pa dodati plazmu.Za fil 2 umutiti slag krem sa kiselom vodom.Filovati tortu kora fil1,fil 2 i tako dok se ne utrosi materijal.

Keks kocke sa jabukama

1 kg jabuka,5 kasika soka od limuna,casa vode,100 g secera,1 kasika cimeta,2 case kisele pavlake,250 ml slatke pavlake,2 kesice zelatina,300 g keksa

Jabuke oljustiti i narendati.U serpu sipati vodu,secer,sok od limuna,cimet i jabuke,pa kuvati dok jabuke ne omeksaju.Po uputstvu pripremiti zelatin i umesati ga u prohladjene jabuke.Ostaviti da se
fil sasvim ohladi.Umutiti slatku pavlaku,pa u nju umesati kiselu pavlaku i jabuke.U odgovarajucu posudu redjati keks,fil,keks i tako redom dok se ne utrosi materijal.Staviti u frizider da se stegne.