субота, 11. мај 2019.

Slane strudlice


500 g brasna,100 g margarina,1 dl ulja,1 jaje,20 g svezeg kvasca,1 dl
mleka,1 kasicica secera,majonez,susam,so

fil: 1 zumance,200 g sitnog sira,100 g salame,100 g kackavalja

Sjediniti mlako mleko sa izmrvljenim kvascem,kasicicom secera i
brasna.Ostaviti da nadodje.U sud sipati polovinu brasna,dodati malo
soli i promesati.Dodati omeksao margarin,ulje,1 jaje i nadosao kvasac
a zatim sve dobro promesati.Postepeno dodavati preostalo brasno i
mesiti dok se en dobije glatko testo.Prekriti krpom i ostaviti da
nadodje.

Sjediniti sitan sir sa zumancetom.

Nadoslo testo podeliti na dve jufke,pa ih ostaviti da miruju 20
minuta.Zatim svaku jufku istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 5
mm,premazati filom od sira i posuti rendanom salamom i
kackavaljem.Filovano testo urolati i seci na strudlice.Premazati ih
majonezom i posuti susamom pa ih poredjati u pleh oblozen pek-papirom
i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.





Нема коментара:

Постави коментар