субота, 11. мај 2019.

Rolovana pogaca

650 g brasna,5 kasika svinjske masti,1 jaje,1 zumance,250 ml mlakog
mleka,20 g svezeg kvasca,1 kasicica soli,1/2 kasicice secera

ostalo:

1 zumance,susam

U mlako mleko izmrviti kvasac.Dodati secer i malo brasna,promesati i
ostaviti da kvasac nadodje.Penasto umutiti jaje i zumance s tri kasike
masti.Dodati so i nadosao kvasac,pa postepeno dodajuci brasno umesiti
glatko testo.Ostaviti da nadodje 45 minuta.Zatim testo razviti
oklagijom i premazati ga preostalom mascu,pa urolati.Seci na manje
rolate pa ih redjati u tepsiju oblozenu pek-papirom.Premazati
zumancetom i posuti susamom.Ostaviti da odstoji 30 minuta.Peci u
zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.





Нема коментара:

Постави коментар