недеља, 12. мај 2019.

Piletina sa kikirikijem


300 g pileceg belog mesa,1 glavica crnog luka,100 g kikirikija,1
kasicica djumbira u prahu,1 kasika gustina,100 g pirinca,50 ml soja
sosa,50 ml belog vina,100 ml supe od povrca,biber,so,ulje

Pilece belo meso iseci na kocke,posoliti po ukusu,posuti gustinom i
promesati.Na zagrejanom ulju proprziti kikiriki,da blago porumeni,a
zatim ga izvaditi i ostaviti po strani.Na istoj masnoci proprziti
piletinu dok ne promeni boju pa i nju izvaditi i ostaviti na
toplom.Proprziti sitno seckan crni luk,zatim vratiti piletinu i
kikiriki,dodati djumbir u prahu,sipati belo vino,supu i soja
sos.Dinstati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije zeljena
gustina.Sluziti uz bareni pirinac i sezonsku salatu.





Нема коментара:

Постави коментар