субота, 11. мај 2019.

Slatki trouglovi

testo: 25 g svezeg kvasca,2 dl vode,2 dl mleka,5 kasicica secera,1
jaje,1 dl ulja,1/2 kasicice soli,800 g brasna

za premazivanje: 250 g margarina

nadev: 200 g dzema od jagoda,200 g bele cokolade

U mlakoj vodi sjediniti izmrvljeni kvasac,kasicicu secera i brasna,pa
izmesati i ostaviti na toplom da nadodje.
Sjediniti polovinu brasna sa malo soli i promesati.Dodati
mleko,ulje,jaje,preostali secer i nadosao kvasac.Postepeno dodavati
preostalo brasno i mesiti dok se ne dobije glatko testo.Ostaviti da
nadodje.
Nadoslo testo podeliti na 8 jufki.Svaku jufku istanjiti
oklagijom,premazati margarinom i naslagati jednu na drugu.Poslednju
jufku ne premazaivati.
Naslagano testo istanjiti oklagijom u veci pravougaonik,pa iseci na
kvadrate 10x10 cm.Na polovinu svakog kvadrata staviti kasicicu dzema i
kocku cokolade pa dijagonalno preklopiti da bi se dobio trougao.Pleh
obloziti papirom za pecenje i poredjati punjene trouglove.Ostaviti ih
na toplom d ase udvostruce a zatim peci u rerni zagrejanoj na 200
stepeni dok ne porumene.







Нема коментара:

Постави коментар