недеља, 15. јун 2014.

Rizoto sa svinjetinom

1 dl ulja,2 glavice crnog luka,1 sargarepa,1 svinjski file (350-400
g),1 kasicica mesavine zacina,1 dl vode,malo bibera,1 kocka za
supu,250 g pirinca,0,5 l supe od jedne kocke

U serpi zagrejati 0,5 dl ulja i proprziti glavicu sitno seckanog crnog
luka i iseckanu sargarepu.Dodati file iseckan na manje komade,posuti
mesavinom zacina i naliti vodom.Promesati,poklopiti i dinstati oko
pola sata.Zatim pobiberiti,dodati izmrvljenu kocku za supu i dinstati
jos 5-6 minuta.
U medjuvremenu,u manjoj serpi zagrejati preostalo ulje i proprziti
glavicu sitno seckanog crnog luka.Dodati pirinac i proprziti 2-3
minuta,uz povremeno mesanje.Naliti vrelom supom i dobro
promesati,poklopiti i na iskljucenoj ringli osaviti dvadesetak
minuta.Zatim kuvani pirinac sipati u serpu u kojoj je file i
promesati.

Нема коментара:

Постави коментар