недеља, 15. јун 2014.

Piletina u slatkom umaku



500 g pileceg belog mesa,300 g sampinjona,1 glavica crnog luka,2
kasike senfa,100 ml kecapa,1 paradajz,1 dl mleka,ulje,3 dl slatke
pavlake,300 g makarona,mesavina zacina

Piletinu iseci na kocke,sampinjone na listice a crni luk sto sitnije
iseckati.Paradajz oljustiti i izrendati na krupno rende.Na malo ulja
proprziti piletinu a zatim je izvaditi i ostaviti na toplom.Na istoj
masnoci proprziti crni luk,dodati pecurke i paradajz i kratko
proprziti.Nakon toga dodati kecap,senf i zacine.Vratiti
piletinu,preliti mlekom i slatkom pavlakom pa kuvati na umerenoj
temperaturi 15 minuta dok se ne dobije zeljena gustina.Testeninu
obariti u slanoj vodi,ocediti je od suvisne tecnosti i posluziti kao
prilog uz glavno jelo.

Нема коментара:

Постави коментар