za koru:6 jaja,4 kasika brasna,4 kasika secera,1/2 kesice praska za
pecivo,2 kasike kakaoa,5 kasika ulja
za fil:2 kese pudinga od vanile,600 ml mleka,10 kasika secera,250 g
margarina,1/2 flasice ekstrakta banane
za sirup:200 g secera,2 dl vode
za glazuru:100 g cokolade,2 kasike ulja
Umutiti belanca sa secerom u cvrst sam,postepeno dodavati zumanca,a
potom i ulje.Zatim varjacom umesati brasno pomesano sa praskom za
pecivo i kakaom.Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u
zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.Za to vreme skuvati sirup
od secera i vode pa preliti gotovu koru.Puding razmutiti u 1 dl
mleka,a preostalo mleko sa secerom staviti da provri.Zatim ukuvati
razmucen puding i mesati dok se ne zgusne.Skinuti sa ringle i ostaviti
da se ohladi.Posebno penasto ulupati margarin,dodati ekstrakt
banane,pa sastaviti sa ohladjenim pudingom.Premazati koru kremom i
preliti glazurom.
pecivo,2 kasike kakaoa,5 kasika ulja
za fil:2 kese pudinga od vanile,600 ml mleka,10 kasika secera,250 g
margarina,1/2 flasice ekstrakta banane
za sirup:200 g secera,2 dl vode
za glazuru:100 g cokolade,2 kasike ulja
Umutiti belanca sa secerom u cvrst sam,postepeno dodavati zumanca,a
potom i ulje.Zatim varjacom umesati brasno pomesano sa praskom za
pecivo i kakaom.Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u
zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.Za to vreme skuvati sirup
od secera i vode pa preliti gotovu koru.Puding razmutiti u 1 dl
mleka,a preostalo mleko sa secerom staviti da provri.Zatim ukuvati
razmucen puding i mesati dok se ne zgusne.Skinuti sa ringle i ostaviti
da se ohladi.Posebno penasto ulupati margarin,dodati ekstrakt
banane,pa sastaviti sa ohladjenim pudingom.Premazati koru kremom i
preliti glazurom.
Нема коментара:
Постави коментар