za luk:
2-3 glavice crnog luka,malo mleka,100 g brasna,1 jaje,malo prezli,malo
kukuruznog brasna,prstohvat soli
za salatu:
1 veza rotkvica,3 sargarepe,2 kasike ulja,sok od 1 limuna,malo soli
Glavice luka iseci na kolutove.Svaki kolut raslojiti tako da u sebi
sadrzi bar 2-3 prstena,kako bi bio socniji.Kolutove potopite u
mleko,ostaviti da odstoje 15 min (ako je luk dosta ljut,onda drzati
malo duze).Zatim ih uvaljajte u brasno,razmuceno i posoljeno jaje,a
zatim u mesavinu prezli i kukuruznog brasna.Prziti na ulju,na umerenoj
vatri,sa svake strane po dva-tri minuta.
Salata:
Rotkvice i sargarepu ocistiti i iseci na stapice.U posudi izmesati
limunov sok,so i ulje.Kada se sastojci sjedine dodati pripremljene
rotkvice i sargarepu i dobro izmesati.
2-3 glavice crnog luka,malo mleka,100 g brasna,1 jaje,malo prezli,malo
kukuruznog brasna,prstohvat soli
za salatu:
1 veza rotkvica,3 sargarepe,2 kasike ulja,sok od 1 limuna,malo soli
Glavice luka iseci na kolutove.Svaki kolut raslojiti tako da u sebi
sadrzi bar 2-3 prstena,kako bi bio socniji.Kolutove potopite u
mleko,ostaviti da odstoje 15 min (ako je luk dosta ljut,onda drzati
malo duze).Zatim ih uvaljajte u brasno,razmuceno i posoljeno jaje,a
zatim u mesavinu prezli i kukuruznog brasna.Prziti na ulju,na umerenoj
vatri,sa svake strane po dva-tri minuta.
Salata:
Rotkvice i sargarepu ocistiti i iseci na stapice.U posudi izmesati
limunov sok,so i ulje.Kada se sastojci sjedine dodati pripremljene
rotkvice i sargarepu i dobro izmesati.
Нема коментара:
Постави коментар