четвртак, 1. мај 2014.

Piletina a la dibari

600 g pileceg belog mesa,1 srednji karfiol,200 g kackavalja,1/2 kasicice mlevene paprike,50 g margarina,3 kasike brasna,4 dl mleka,ulje,mesavina zacina,biber,prstohvat belog luka u prahu

Karfiol iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi.Pilece belo meso iseci na male snicle.Posebno sjediniti mlevenu papriku,beli luk u prahu,mesavinu zacina i biber.Dobijenom mesavinom natrljati pilece snicle.Otopiti margarin,dodati brasno i kratko proprziti.Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.Vatrostalnu posudu podmazati uljem,poredjati pilece meso,na svako parce staviti cvet karfiola i preliti besamelom.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica.Posuti kackavaljem i vratiti u rernu da se kackavalj istopi.

Нема коментара:

Постави коментар