600 g svinjskog mesa,100 g slanine,150 g crnog luka,600 g krompira,1 dl belog vina
Za marinadu: 5 kasika ulja,1 kasicica kima,1 kasicica mlevene crvene paprike,1 ljuta papricica,3 cena belog luka,1 veza mladog crnog luka,korica limuna,1 kasika zacina C,so
Meso isecite na kocke i pripremite marinadu.Izmesajte ulje,sitno seckan beli i crni luk,seckani kim koji ste prethodno malo navlazili,rendanu koricu limuna,mlevenu papriku,seckanu papricicu,so i zacin C.Pomesajte meso sa marinadom i ostavite da odstoji 1 sat.Crni luk isecite na tanke listice a oljusteni krompir na kriske.Dno vatrostalne posude oblozite slaninom pa rasporedite deo krompira,posolite pa stavite sloj mariniranog mesa i listice luka.Ponovite jos jednom.Sipati malo ulja odozgo i zatvoriti alu-folijom.Peci 1 sat na 220 stepeni.Posle sat vremena sve sastojke pazljivo promesajte,prelijte vinom,dodajte malo vode i pecite jos 30 minuta.
Za marinadu: 5 kasika ulja,1 kasicica kima,1 kasicica mlevene crvene paprike,1 ljuta papricica,3 cena belog luka,1 veza mladog crnog luka,korica limuna,1 kasika zacina C,so
Meso isecite na kocke i pripremite marinadu.Izmesajte ulje,sitno seckan beli i crni luk,seckani kim koji ste prethodno malo navlazili,rendanu koricu limuna,mlevenu papriku,seckanu papricicu,so i zacin C.Pomesajte meso sa marinadom i ostavite da odstoji 1 sat.Crni luk isecite na tanke listice a oljusteni krompir na kriske.Dno vatrostalne posude oblozite slaninom pa rasporedite deo krompira,posolite pa stavite sloj mariniranog mesa i listice luka.Ponovite jos jednom.Sipati malo ulja odozgo i zatvoriti alu-folijom.Peci 1 sat na 220 stepeni.Posle sat vremena sve sastojke pazljivo promesajte,prelijte vinom,dodajte malo vode i pecite jos 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар