300 g makarona,500 g pileceg belog mesa,200 g sampinjona,300 g
kackavalja,ulje,mesavina suvog biljnog zacina,ulje
sos: 1 glavica crnog luka,2 cena belog luka,4 paradajza,1 kasicica
secera,1 kasicica bibera,1 kasicica origana,persun,so,ulje
Na zagrejanom ulju proprziti piletinu iseckanu na kocke.Dodati
sampinjone iseckane na listice,zaciniti i dinstati dok ne ispari
tecnost koju su pustile pecurke.Makarone skuvati u posoljenoj i
pouljenoj vodi pa ocediti.Kackavalj izrendati na krupno rende.
sos: Na zagrejanom ulju proprziti crni i beli luk.Zatim dodati sitno
iseckan paradajz i prziti jos 10-ak minuta.Dodati secer,origano,persun
i biber.Promesati i prziti jos 2-3 minuta.Skloniti sa sporeta,kad se
malo prohladi izblendirati.
U podmazan sud sipati makarone,piletinu sa pecurkama,polovinu
kackavalja i polovinu sosa.Dobro izmesati,staviti ostatak sosa i
kackavalja.Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар