уторак, 14. април 2020.

Pileca pire musaka






1 kg krompira,150 ml mleka,100 g margarina,50 ml ulja,300 g pileceg
mesa,300 g sampinjona,2 glavice crnog luka,150 g
kackavalja,so,biber,ulje za przenje




Ocistiti krompir,iseci ga na kocke,naliti vodom i skuvati.U ocedjen
krompir dodati margarin,ulje i mleko.Umutiti mikserom i zaciniti po
ukusu.Na zagrejanom ulju dinstati sitno seckan crni luk,dodati
sampinjone iseckane na listice i pilece meso iseckano na
kocke.Zaciniti po ukusu i prziti dok ne ispari tecnost koju su pustile
pecurke.U podmazan vatrostalni sud rasporediti polovinu pire
krompira,preko staviti meso sa sampinjonima pa preostali pire
krompir.Posuti rendanim kackavaljem i peci 20-ak minuta na 200
stepeni.





Нема коментара:

Постави коментар