недеља, 25. август 2019.

Sam kolac sa jabukama



Kora: 300 g brasna,100 g secera,125 g margarina,3 zumanceta,1/2 kesice
praska za pecivo,1 kasika kisele pavlake

Fil: 5 jabuka,200 ml vode,100 g secera,1 kesica cimeta,2 vanil secera

Sam: 3 belanceta, 6 kasika secera u prahu

Jabuke izrendati,pa ih pomesati sa secerom i vodom.Dinstati dok voda
ne ispari.Na kraju dodati cimet i secer u prahu,pa skloniti sa
sporeta.

U posudu staviti margarin,secer,zumanca,pavlaku pa dodavati brasno
pomesano sa praskom za pecivo.Umesiti testo pa ga razviti
oklagijom.Koru staviti u pleh oblozen pek-papirom.Peci 10 minuta u
rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Zatim izvaditi pleh pa rasporediti fil
od jabuka.Vratiti pleh u rernu i peci jos 15 minuta.

Za sam umutiti belanca sa secerom u prahu.Premazati preko fila,pa peci
jos 20-ak minuta.Gotov kolac ostaviti da se ohladi pa ga iseci na
kocke.




Нема коментара:

Постави коментар